Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/stressfribryggen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/stressfribryggen.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Om stress | Stressfri på Bryggen Om stress | Stressfri på Bryggen

Om stress

Det anslås, at mere end 35.000 danskere hver dag er sygemeldte på grund af stress, og det er derfor med god grund, at stress i dag betegnes som et samfundsproblem.

Stress opstår, når belastninger og krav til en person er større, end de ressourcer personen er i stand til at mobilisere. Mange mennesker antager fejlagtigt, at stress rammer særlige persontyper, men sandheden er, at stress kan ramme alle, og at stress er en naturlig reaktion på overbelastning.

Stress kommer til udtryk på mange forskellige måder, og symptomerne varierer fra person til person. Listen over symptomer er uudtømmelig, men blandt de klassiske stresssymptomer regnes fx hovedpine, muskelspændinger, søvnbesvær, hjertebanken, svimmelhed, irritabilitet, social tilbagetrækning, humørsvingninger, koncentrations- og hukommelsesbesvær, angst, træthed og grådlabilitet.

Varer stressen kun kortvarigt, er den at betragte som en præstationsfremmer. Stresshormonerne gør os i stand til at præstere ud over det sædvanlige og styrker vores immunforsvar. Anderledes forholder det sig, hvis stressen varer ved – den bliver så både præstationshæmmende og nedbrydende for immunforsvaret. Grænsen mellem den gode, udfordrende tilstand og den farlige overbelastning er flydende, og derfor er det så svært for os at stoppe op i tide.

Stress kan udløses af mange forskellige faktorer og have sit udspring i såvel arbejds- som privatlivet – eller en kombination af begge dele. Uanset hvad der har udløst stressen, er det afgørende, at der gribes ind, og at stressen håndteres korrekt, så man kommer godt ud på den anden side.

stresskollaps

 

Comments are closed.